perjantai 1. tammikuuta 2016

Päivi Räsäsen synnit



Suomen Kuvalehdessä (nro 51-52 /2015; 18.12.2015) oli parin aukeaman juttu synnistä. Yksi haastatelluista oli entinen ministeri ja nykyinen kansanedustaja Päivi Räsänen. Aina kun Päkä aukaisee suunsa, niin tuloksena on ehtaa sontaa. Siinä asiassa Päkä ei petä koskaan. 

Päkä markkinoi syntiä kaikille, mutta Päkän markkinoima tuote ei ole kunnossa, joten Päkä syyllistyy virheelliseen markkinointiin. (Ja tämä oli kiltisti sanottu.)

Raamatun Jumala rakastaa ihmistä, mutta vihaa syntiä.

Kun tuossa viime vuonna luin koko Raamatun, niin huomasin sellaisen seikan, että Jumala vihaa ihmistä aina ja joka käänteessä. Raamattu on vihamielisen psykopaatin sairaskertomus. Mitä Raamattua Päkä oikein lukee?

Ilman syntiä ei tarvita ristiä.

Ei tarvitakaan, koska synti ei ole reaalimaailman ilmiö eikä ihmisen ominaisuus. Ristin liittyvä teologia on absurdia.

Jumala armahtaa vain Jeesuksen sovitustyön tähden.

Tuossa aiemmin Päkä piti Jumalaa rakastavana, mutta tuo väite kumoaa sen. Jumala on mielivaltainen sadisti, joka tarvitsee ihmisuhreja. Tai sitten Jumala on sekopää, joka uhrasi itsensä itselleen omien mokiensa tähden. Eipä ole Päkäkään suostunut ajattelemaan kuinka absurdeja juttuja pitää ”pyhinä”.

Kristillisen ihmiskuvan mukaan ihminen on mittaamattoman arvokas Jumalan kuva, mutta myös syntinen.

Tässä Päkän argumentissa on oikeastaan kaikki pielessä. Väite saa perusteettomat mittasuhteet Päkän mielikuvituksessa. Kristillinen ihmiskuva perustuu epätosiin premisseihin Jumalan olemassaolosta. Tästä seuraa, että ihminen ei edes hypoteettisesti voi olla yhdenkään Jumala kuva. Tuo synti sitten upottaa Päkän lopullisesti. Päkällä saataa olla niin huono itsetunto, että hän tuntee itsensä syntiseksi.  Tämä ei millään tavoin oikeuta Päkää yleistämään väitettään kaikkia ihmisiä koskevaksi. Päkä voi rypeä syntisyydessään ihan omissa oloissaan, mutta mitään reaalimaailman merkitystä sillä ei ole.

Ihminen ei halua kuulla tai myöntää olevansa syntinen.

Näin kai Päkä haluaisi asioiden olevan, jotta voisi oikeuttaa oman ankean agendansa levittämisen. Onneksi Suomessa ihmiset ovat sen verran valistuneita, että ymmärtävät Päkän jauhavan silkkaa paskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti