lauantai 9. tammikuuta 2016

Toni Torppa kannattaa raamatullista tappamista



Tämä blogi piti kirjoittaa jo ajat sitten, mutta niin se vaan pääsi hautautumaan tietokoneen muistin syövereihin. Korjataan nyt sekin virhe.

Toni (aka Mikael aka Törppö) Torppa kirjoitti 23.7.2011 Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla kirjoituksen otsikolla: Yksikään murhaaja ei ole Raamatun ilmoittama kristitty.

Kuten tavallista, Törppö on a) lukenut huonosti Raamattunsa, tai b) valehtelee tarkoituksellisesti. Törppö taitaa lopulta olla molempia.

Tällä kertaa Törppö käsitteli blogissaan Breivikiä, tuota Norjassa kymmeniä ihmisiä lahdannutta sekopäätä. Breivik ilmoitti olevansa kristitty, joten tuohon väitteeseen voidaan suhtautua vakavasti. Oli tuo Breivik paljon muutamakin; ihan kilahtanut sekopää mutta silti kristittty.
Tuo Torpan argumentti koskien Breikivikiä oli taas yksi versio No True Scotsman argumentista. Jokainen, joka sanoo olevansa kristitty, on myös sitä, vaikka Torppa toista väittää. Se toinen mahdollisuus on, että kukaan – ei siis kukaan – ole millään lailla jonkun kuvitellun Jeesuksen (Jeesus oli kaiketi myytti) pelastama, vaikka yksilö itse väittää kokeneensa jonkin ”pelastustapahtuman”. Suggestioherkät ja psyykkisiltään hauraat ihmiset kokevat kuka mitäkin.

Nyt päästään Törpön varsinaiseen asiaan. Törppö puolustaa raamatullista tappamista

Raamatun sanan mukaan Jumala käski hävittämään niitä kansoja, jotka polveutuivat demoneista ja ihmisistä sekä niitä kansoja, jotka olivat omaksuneet heidän tapojaan. Pahuuden vallassa olevat henkiolennot ihmisten tyttäriin yhtymällä saivat aikaan kansoja, jotka polttivat lapsiaan tulessa uhreina "jumalilleen", elivät väkivaltaisesti, olivat yhteydessä riivaajahenkiin, harrastivat luonnottomia seksuaalisia toimintoja (homoseksuaalisuus, eläimiin sekaantuminen).

Tästäkään ei ole reaalimaailman relevanttia todistusta. On Törppö-Torpan toiveajattelua, että näin olisi tapahtunut.

Raamatussa ei ole muualla käskyä hävittää kansoja, vaan ainoastaan näitä demoneista ja ihmisistä polveutuneita kansoja. Tämäkin ohje oli annettu tiettyyn aikaan ja tietyille kansoille, ei kaikille kansoille. Uuden Liiton aikana ei tietenkään ole tällaista opetusta ja ohjetta.

Raamatussa nimenomaan on käskyjä hävittää kansoja, jolloin tuhotuksi tulevat niin, miehet, naiset kuin lapsetkin. Kaikki tämä tapahtuu Jahven masinoimana, valtuuttamana ja toimeenpanona. Kaikki vain kuuluu tappaa – aivan kaikki. Tämä toistetaan moneen kertaan, eikä siltikään kukaan heistä ollut polveutunut demoneista. Olipa selektiivistä raamatunlukua Torpalta. No, Torppa on ennenkin osoittanut olevansa ihan ketku.

Törppö- Torppa jättää huomioimatta kaiken Jahven väkivaltaisuuden.

Tilanne ei parane Uudessakaan Testamentissa, jossa Jeesus kehottaa ihmisiä takomaan auroja miekoiksi. Lisäksi Jeesus kehottaa kaikkia hankkimaan aseita. Ihan huippumurha tapahtuu Ananiaan ja Safiran tapauksessa, kun rajallisesta rikkeestä seuraa kuolemantuomio, jonka toimeenpanee joko Jahve itse tai Pietari. Lopulta Jeesus käskee tuoda eteensä ne, jotka eivät usko, jotta heidän voidaan tappaa.

Jos Torpan tavoittelema teokratia toteutuisi, niin taitaisipa Torppa olla ihan ensimmäisten teloitettavien joukossa, siitä syystä, että hän ja Saulus-lähetys ovat valehdelleet ihmisille vuosikausia.

Toni Torppa kannattaa raamatullista tappavaa väkivaltaa. Joko sinä olet alkanut kasvattaa lastasi raamatullisesti pahoinpitelemällä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti