lauantai 2. tammikuuta 2016

Poikkeuksellista rehellisyyttä Seurakuntalaisessa



Blogikirjoittaja Teuvo V. Riikonen osoitti poikkeuksellista rehellisyyttä Seurakuntalaisen sivuilla 31.1.2016 päivätyssä kirjoituksessaan, jonka otsikko oli Rajat kiinni ja pelkomme. Verrattuna esimerkiksi edellisessä postauksessani käsiteltyyn Leo Mellerin pelkovaikerointiin, Riikosen kirjoitus sijoittuu aivan päinvastaiseen suuntaan.

Riikonen kirjoitti:
Joillekin se on ”rajat kiinni” ajattelu. Se on reviirisäksätystä globaalin ajattelun sijaan. Mitä enemmän pyörimme oman napamme ympärillä, sitä enemmän sitä harjoitamme. Silloin olemme koko ajan varpaillaan, milloin pakolaisten, Venäjän, mamujen, suvakkien, toisella tavalla uskovien ja naapurikuntien asukkaiden puolesta. Pelkäämme enemmän naapuria, kuin naapuri meitä. Kun tällainen saa otteen, ihmisestä tulee erilainen. Tällaiset ihmiset vaativat rajoja kiinni, mutta eivät kaikkien kohdalla.

Sitten Riikonen lataa täyslaidallisen:
He vaativat ihmisiä aisoihin, poliitikkoja vankilaan ja pappeja oikeisiin töihin.  Heillä on koko ajan paha olla. He eivät tiedä, että heidän suurin ongelmansa on pelko, jota he eivät tunnista, tunnusta ja kohtaa. Heidän mielestään koskaan ei ole ollut näin kauheaa aikaa. Vedenpaisumuksesta, Rooman palosta, mustasta surmasta, rutosta, leprasta, maailmansodista ja Tsunamista on selvitty, mutta ”ei Perkele näistä 30.000 pakolaisesta.”

Änkyräuskovaisten kannalta Riikosen kirjoitus on karua luettavaa. Taitaa olla niin, että mitä fundamentalistisempi uskova on, sitä suuremman pelkokertoimen hän saa. 

Riikosen johtopäätös on:
Työtä pelon voittamiseksi on tehtävä yhdessä. Maailma on yhteinen, ongelmat yhteisiä ja haasteet yhteisiä. Rajat on annettu, mutta rajat voidaan ylittää. Uusi ajattelu vaatii uutta asennetta, ajattelua ja oman mukavuusrajan ylittämistä. Joskus se vaatii pelon tunnistamista, jotta voit sen kohdata.

Siitä vana fundikset toteuttamaan Riikosen teesejä sen sijaan, että aina vaikeroitte peloissanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti