torstai 17. maaliskuuta 2016

Uskontokritiikki kismittää Leif Nummelaa



Leif Nummelasta en olekaan kirjoittanut pitkään aikaan. Annetaan Nummelalle taas vaihteeksi 15 minuuttia julkisuudessa, vaikka ei hän sitä tälläkään kertaa ole ansainnut.

Nummelaa selvästi vituttaa Yle Battle – niminen ohjelma. Ei se ohjelma nyt niin kummoinen ole, mutta jotain senkin ohjelman tiimoilla on tehty oikein, kun Nummelan vitutuskäyrä on noussut.

Nummela nillittää seuraavista toimittaja Venla Kokkosen lauseista:

Uskonnot ovat kaksinaismoralistisia, aiheuttavat ennakkoluuloja ja vahvistavat stereotypioita. Kristitty mies saa hakata vaimonsa ja raiskata naapurin teinitytön. Missään uskonnossa ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä – eikä mitään perusteita sille, että ihmisen kannattaisi olla uskossa.” ”Jos edes hetken miettii, miten paljon kuolemaa, kipua ja tuhoa uskonnot viljelevät, niin pitää olla hullu ja idiootti, että sellaisiin jumaliin uskonsa naulitsee.

Ehkä tästä alkaa ateistin ristiretki uskontojen turmelemassa maailmassa. Kaikki uskonnot tulisi kieltää. Se on askel parempaan maailmaan.

Kokkosen väitteet on voitu empiirisesti verifioida. Tämä se vasta Nummelaa vituttaakin. Niinpä hän joutuu perääntymään sen taakse, että Kokkonen edustaa huonoa keskustelukulttuuria. On erittäin hyvää keskustelukulttuuria tuoda esiin kaikkien uskontojen haitat juuri sellaisina kuin ne esiintyvät. Kyllä mahtaa Nummelaa vituttaa kun kristityillä ei ole hegemonia-asemaa määritellä ja määrätä mitään keskustelukulttuuria koskevaa tekijää.

Nummelan tilityksen voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti