lauantai 5. maaliskuuta 2016

Riemastuttavaa Pekka Reinikaisen idiotismia



Vaikuttaa siltä, että verkkojulkaisu Seurakuntalainen ampuu omaan jalkaansa julkaisemalla kerta toisensa jälkeen julkaisemalla päättömämpiä blogeja. Tällä viikolla julkaistu Pekka Reinikaisen blogi ei ollut poikkeus: Blogi oli Reinikaisen idiotismia tyypillisimmällään.

Perimässämme olevat ihmisen kokoonpano- ja toimintaohjeet on kirjoitettu kirjaimellisesti kirjaimilla, kirjaimellisesti sanoilla ja kirjaimellisesti lauseilla.

Pekka, ei näin! Kyllä ne perimään sovelletut kirjaimet ovat ihan ihmisten konstruktioita. Perimä nyt on vain nimetty kirjainyhdistelmällä, kun se nimetään tietyllä tavalla. Aivan yhtä hyvin olisi voitu käyttää numeroita tai mitä tahansa symboleja. Lisäksi tapa nimetä perimän osatekijät kirjaimilla, ei tuota lauseita vaan kirjainyhdistelmiä. Kirjaimet taas ovat symboleita.

Tämä jälkeen seuraa pitkä pätkä tyypillistä Reinikaista.

Sitten seuraa hilpeä väliotsikko: Lukion oppikirjat ovat fossiileja. Ei voinut olla repeämättä äänekkääseen nauruun.

Tutkimus on edennyt valovuoden päähän lukion oppikirjojen koululaisille tarjoamasta ”evoluutiobiologiasta”. Uusdarvinismi on paljastunut täysin epätieteelliseksi teoriaksi. Mutaatiot ja luonnon valinta eivät suunnittele ja rakenna itseohjautuvia automaattisesti säätyviä järjestelmiä.  Uusdarvinismi on haitannut tieteellistä tutkimusta yli 40 vuoden.

Noinhan se Pekan mielestä on, mutta tosiasiat puhuvat kaikki evoluutiobiologian puolesta. Pekan propagoimasta kreationismista ei ole edes ensimmäistäkään viitettä, ei ole koskaan ollutkaan. Kuinka helkkarin tyhminä Pekka pitää lukijoitaan.

Taitaa vain olla niin, että Reinikaisen oma denialismi estää häntä tunnustamasta faktoja faktoina. Faktat nimittäin tuhoavat uskon.

Myöhemmin seuraa taas hauska väliotsikko: Tiede etenee ”hautajaisista hautajaisiin”.

Noinhan se oikeastaan on. Uusi tieto saattaa hyvinkin kumota vanhan. Tosin Pekka elättelee toivoa, että jokin tutkimustulos vahvistaisi kreationismin. Tutkimus on kyllä osoittanut jo nyt riittävällä varmuudella, että jumalia – mitään niistä – ei ole olemassa. Palatakseen reaalimaailmaan Reinikaisen tulisi ensin luopua uskostaan, jotta hän voisi myös luopua typeryyksien laukomisesta.

Pekan johtopäätös on:
Luonnossa olevaa älykästä suunnittelua ja sen vähittäistä rappeutumista ei nähdä ennen kuin sen näkeminen sallitaan.

Totta kai sen näkeminen sallitaan, on aina sallittu. Luonnossa ei vain ole havaittu minkäänlaista älykästä suunnittelua ja sitä on kyllä etsitty.

Pekan kirjoitukset ovat riemastuttavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti