sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Aito Avioliitto ry:n raamatullinen genderismi



Susanna Koivula jatkoi debattia sukupuolesta ja genderismistä aiemmin tänä vuonna omassa blogikirjoituksessaan otsikolla Onko suola käynyt mauttomaksi?

Koivulan kirjoitus oli odotettu vastine viime päivinä Uuden Suomen Puheenvuorossa käytyyn keskusteluun. Mikäli Raamattu ja sen tulkinnat edustavat Koivulalle parasta argumentaatiota ja auktoriteettia vähän asiassa kuin asiassa, niin Koivulan tulisi todentaa ainakin seuraavat seikat: a) jokin jumala on olemassa, b) tuo jumala on juuri Raamatun jumala, c) Raamattu on juuri tuon jumalan autenttista viestintää tai edes tuon jumalan inspiroimaa viestintää, d) luominen on historiallinen tapahtuma, e) Aatami ja Eeva ovat historiallisia henkilöitä, f) jotakin sellaista tapahtui jota voidaan kutsua syntiinlankeemukseksi.

Lisäksi Koivulan tulisi todentaa synti reaalimaailman ilmiönä ja syntisyys ihmisen ominaisuutena. Mentäessä todistusketjua vielä eteenpäin, Koivulan tulisi pystyä osoittamaan raamatullinen ”pelastustarve” reaalimaailman ilmiönä.

Kun Koivula tai jokin muu taho on verifioinut em. seikat luotettavalla tavalla, voidaan puhua Raamatun velvoittavuudesta. Siihen asti Koivulan ja kumppaneiden argumentointi on löysää jutustelua kuvitellun Jumalan oletetusta tahdosta.

Koivula kirjoitti: Sukupuolen moninaisuus-käsite sisältää sukupuolisuuden mitätöintiä, kun sen pohjalta väitetään, ettei naisilla ja miehillä olisi mitään eroavaisuuksia.

Koivula voisi hieman selventää mitä juuri hän tarkoittaa sukupuolen moninaisuudella ja sukupuolisuudella. Tarkoittipa Koivula noilla käsitteillä ihan mitä tahansa, niin gender-ajattelussa ei millään tavoin kiistetä miehen ja naisen biologisia eroja. Sukupuoli voidaan määrittää vaikkapa kromosomien perusteella, mutta kun minä puhun sukupuolen moninaisuudesta, niin tarkoitan, että sukupuolen määrittelyyn kromosomitutkimus on riittämätön metodi. Ihminen voi kokea sukupuolensa vaikka osittain mieheksi tai naiseksi; variaatioiden määrä on runsas. Sukupuoli ei ole millään tavoin lukkoon lyöty kromosomien tai sitten vaikka niiden sukupuolielimien perusteella.

Sukupuoli on psykofyysinen kokonaisuus. Ihmisen sukupuolinen identiteetti saattaa jopa vaihdella ihmisen elämän aikana. Tästä kumpuaa käsite sukupuolen moninaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti