perjantai 18. maaliskuuta 2016

Rukoilemalla miljonääriksi - huijatut vaativat miljoonakorvauksia



Amerikkalainen liikemies Benjamin Rogovy on tuomittu miljoonakorvauksiin. Hänen liikeideansa oli rukoilla maksua vastaan. Rukoilun suoritti pastori John Carlson. Asiasta kertoi verkkosivusto Raw Story.

Jutun takana oli Rogovyn lisäksi Carlsonin puulaaki, Christian Prayer Center (CPC). Rukouspyynnöt käsittelivät kaikkea AIDSista lottovoittoon. Vain mielikuvitus oli rajana.

Huijarisivusto suljettiin tällä viikolla. Raw Story kertoo Rogovyn keränneen 7 miljoonaa dollaria vähintään 125 000 ihmiseltä.

Washingtonin osavaltion korkein oikeusviranomainen, Ben Ferguson, joka itsekin sattuu uskomaan rukousten tehokkuuteen, katsoi Rogovyn syyllistyneen virheelliseen markkinointiin ja katteettomiin lupauksiin. Sinänsä suoraselkäistä toimintaa Fergusonilta. Tällä kertaa konservatiivi ei pelastanut toista kaltaistaan.

Rukousten hinnat vaihtelivat yhdestä 35 dollariin per rukous. Lopulta Rogovyn oli luonut olemattomia henkilöjä, joille maksulliset rukouspyynnöt ohjattiin. Yksi tällainen oli ”pastori Eric Johnson”.

Christian Prayer Center ei ollut ainoa Rogovyn huijaus. Hän toimi muissakin yhteyksissä järjestelmällisen huijarin tavoin.

Huijatuilla ihmisillä on nyt alkukesään asti aikaa hakea korvauksia. Milloin vastaavat suomalaiset versiot aiheesta joutuvat tilille tekemisistään?

Raw Storyn jutun voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti