maanantai 21. maaliskuuta 2016

Patmoksen sekopäinen yhteistyökumppani



Patmos Lähetyssäätiö nimeään verkkosivuillaan yhdeksi yhteistyökumppanikseen Samaritan’s Purse -nimisen amerikkalaiseen radikaaliin äärioikeistoon kuuluvan vihajärjestön. Samaritan’s Purse johdossa toimii Billy Grahamin poika Franklin Graham, joka nyt sattuu olemaan aivan samanlainen konna kuin isänsä.

Tässä vain muutama möläytys, jotka ovat nollanneet Franklin Grahamin uskottavuuden.

F. Graham asettui Irakin sodan kannattajaksi 911-episodin jälkipyykin yhteydessä. Graham on toistuvasti esittänyt kritiikkiä Islamia kohtaan, mutta kun sama kritiikki, täsmälleen samoin argumentein, kohdistetaan kristinuskoon, ei ole lainkaan vaikeaa huomata, että molemmat suuntaukset ovat destruktiivisia.

Sama meno jatkuin Franklin Grahamin pitämässä hartaustilaisuudessa Pentagonissa 18.4.2003. Graham väitti, että Islamia ei voi harjoittaa Yhdysvalloissa, koska lakien mukaan ”aviorikokseen” syyllistynyttä naista ei voi tappaa, eikä lapsia kivittää kuoliaaksi. Täsmälleen sama pätee kristinuskoon.

Toinen Pentagoniin liittyvä episodi tapahtui 22.4.2010. Graham vastusti uskonnonvapautta armeijassa ajavaa järjestöä. Samassa yhteydessä Graham vastusti armeijassa toimivia muslimien järjestöjä. Graham tarjoutui jälleen pitämään hartaushetken Pentagonissa, mutta Pentagonin edustajat kieltäytyivät tästä kyseenalaisesta kunniasta. Graham protestoi tätä vastaan Pentagonin parkkipaikalla muutaman kannattajansa kanssa.

Elokuun 30. 2010 CNN:n toimittajan John Kingin haastattelussa Franklin Graham spekuloi presidentti Obaman uskonnollisella vakaumuksella. Graham jatkoi hyökkäystään presidentti Obamaa vastaan maaliskuussa 2011 Newsmaxin haastattelussa väittämällä presidentin mahdollistaneen Muslimiveljeskunnan soluttautumisen Yhdysvaltain hallintoon.

Kun Sudanin presidentti Omar Hassan al-Bashir asetettiin syytteeseen Sudanissa tapahtuneista kansanmurhista, Grahamin mielestä näin ei olisi pitänyt toimia. People for the American Way –järjestö huomautti, että al-Bashir oli antanut Grahamin johtamalle järjestölle, Samaritan’s Purselle, erioikeuksia toiminnalleen Sudanissa.

Poliittista aktivismiaan Franklin Graham jatkoi huhtikuussa 2011, kun Donald Trump mietti tuolloisella vaalikierroksella asettumista ehdolle. Graham sanoi ABC:n haastattelussa This Week -ohjelmassa Trumpin olevan täydellinen ehdokas. Trump ei kuitenkaan vielä tuolloin asettunut ehdolle.

MSNBC:n Morning Joe –ohjelmassa 21.2.2012 Graham kannatti Rick Santorumin ehdokkuutta ja tämä sillä perusteella, että Grahamin mukaan presidentti Obamasta ei voinut olla varma, onko hän kristitty. Santorum sen sijaan oli Grahamin mukaan esimerkillinen kristitty.

Kansalaisaktivistien järjestö, NAACP, julkaisi 28.2.2012 avoimen kirjeen, jossa kiinnitettiin huomiota siihen, että Franklin Graham oli käyttänyt uskontoa poliittisten erimielisyyksien aikaansaamiseksi. Franklin Graham joutui julkisesti pahoittelemaan todentamattomia väitteitään koskien presidentti Obamaa.

Graham tuki North Carolina Amendment 1:tä, joka teki samaa sukupuolta olevien avioliitot mahdottomaksi tuossa osavaltiossa. Samassa yhteydessä Graham vastusti kaikenlaisia rekisteröityjä parisuhteita. Kun Yhdysvaltain Korkein Oikeus hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot laillisiksi kaikissa osavaltioissa kesäkuussa 2015, niin Franklin Graham paheksui ratkaisuja. Tämän jälkeen Graham on toistuvasti asettunut vastustamaan vähemmistöjen laillisia oikeuksia. Tässä asiassa Graham on ollut niin aktiivinen, että hänen vihapuhetta lähentelevät lausuntonsa ovat olleet lähes viikoittaisia.

Lokakuussa 2012 Franklin Grahamin isä, Billy Graham, asettui tukemaan republikaaninen presidenttiehdokas Mitt Romneyta. Vakaumukseltaan Romney oli mormoni. Pian tämän jälkeen Grahamin verkkosivuilta poistettiin maininta, jossa mormonismi oli listattu kultiksi. Tiedostusvälineet spekuloivat oliko tuki peräisin Billy Grahamilta itseltään vai Franklin Grahamilta. Franklin Graham ei ole vuosiin sallinut isänsä julkisia esiintymisiä eikä haastatteluja.

USA Today –lehden (5.5.2010) mukaan Franklin Graham hyökkäsi hinduismia vastaan aika alkeellisin argumentein.

Tammikuussa 2015 Franklin Graham kehotti opiskelijoita boikotoimaan Duke Universityä, jos yliopisto sallii julkisen muslimien rukouskutsun perjantaisin. Miten tämä eroaa kirkonkellojen soitosta, sitä Graham ei kertonut.

Koko Obaman presidenttikauden Franklin Graham on sanonut, ettei Obama ole kristitty. Entä sitten? Uskonnolla ei pitäisi olla mitään tekemistä yhdenkään presidentin viranhoitokyvyn kanssa.

Ja lopuksi ihan parasta settiä ja shittiä koskien Franklin Grahamia: hän tehnyt yhteisesiintymisiä pastori Kevin Swansonin kanssa. Swanson on se tyyppi, joka vaati homoseksuaaleja partionjohtaja tapettavaksi ja vielä mieluummin kivittämällä. Franklin Graham ja Kevin Swanson muodostavat sellaisen kauhukaksikon, ettei kukaan alkeellistakaan inhimillisyyttä omaava voi allekirjoittajaa heidän möläytyksiään.

Tuossa yllä ei ollut läheskään kaikki Franklin Grahamin möläytykset. Viime vuosina ei ole mennyt kuukauttakaan, etteikö Franklin olisi päässyt otsikoihin käsittämättömän vihamielisten lausahdustensa takia.

Patmokselle tämä irvokas heppu, Franklin Graham, on taas yhteistyökumppani. Sitten vielä Patmoksen ystävät vielä ihmettelevät, miksi heihin suhtaudutaan nuivasti. Sitä heidän onkin syytä miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti