maanantai 21. maaliskuuta 2016

Patmos löytää aina vihamielisimmät yhteistyökumppanit



Patmoksen toiminnanstrategian kuvaus heidän verkkosivuillaan on lähes sanatarkka käännös amerikkalaisen Samaritan’s Purse – järjestön vastaavasta. Asiassa ei ole mitään yllyttävää. Patmos listaa verkkosivuillaan Samaritan’s Pursen yhdeksi yhteistyökumppanikseen. Kovin monella tavalla ei kaiketi uskottavaksi tarkoitettua kristillistä toimintastrategiaa pysty kirjoittamaan; ei ainakaan jos tarkoituksena on vedota mahdollisimman suuren yleisöön, jotta nämä lahjoittaisivat maksimaalisen summan rahaa tarkoituksiin, jotka ovat toisinaan hyvin kyseenalaisia.

Toimintamallinsakin Patmos on kopioinut Samaritan’s Purselta. Minkälainen puulaaki tämä Samaritan’s Purse on?

Järjestön perusti Bob Pierce vuonna 1970. Muutamaa vuotta myöhemmin evankelista Billy Grahamin poika, Franklin Graham, sai ”suojatyöpaikan” järjestöstä. Piercen kuoleman jälkeen Franklinistä tuli järjestön johtaja vuonna 1979. Samalla alkoi Franklinin poliittinen pyrkyryys taustavaikuttajana.

Tämä vanhempi Graham oli tuossa vaiheessa kehittänyt omasta järjestöstään, Billy Graham Evangelistic Association, hyvin rasvatun rahantekokoneen. Franklin Graham oli siis ollut hyvässä opissa.

Samaritan’s Pursen tulojen raportoitiin olleen vuonna 2012 noin 376 miljoonaan dollaria. Vuonna 2014 järjestön kaikkien toimintojen tulopuolen arvioitiin olevan noin 520 miljoonaa dollaria.

Ilman skandaaleja ei ole Samaritan’s Pursekaan selvinnyt.

Vuonna 2001 Samaritan’s Purse sekoitti Yhdysvaltain perustuslain takaaman valtion ja kirkon eron koskien sitä, kuinka järjestö jakoi julkisia varoja El Salvadorin maanjäristyksen uhreille. Avun saannin edellytyksenä oli osallistuminen Samaritan’s Pursen järjestämiin rukoustilaisuuksiin.

Vuonna 2003 Samaritan’s Purse johtaja Franklin Graham esitti jyrkkiä islamin vastaisia kannanottoja. Englannissa Franklin onnistui suututtamaan puheillaan sekä kristityt että muslimit. Se on jo aika kova saavutus.

Vuonna 2009 Franklin Graham joutui taas myrskyn silmään kun paljastui, että hän nostaa isänsä puulaakista, Billy Graham Evangelistic Associationista täyttä palkkaa samanaikaisesti Samaritan’s Pursen palkan kanssa. Eturistiriita oli selvä.
Kuinka kummassa nämä uskovat aina kompuroivat seksin ja rahan kanssa?

Franklin Graham sanoi nostavansa johtamiensa järjestöjen rahat Wells Fargo pankista, koska Wells Fargo kannatti homojen tasa-arvoisia oikeuksia. Franklin sitten vei rahat toiseen pankkiin, mutta ei tietenkään ottanut huomioon, että tämä toinen pankki oli pyörittänyt Floridassa homojen oikeuksiin positiivisesti suhtautuvaa mainoskampanjaa.

Patmoksen Operaatio Joulun lapsi on sekin lainattu (ilmeisesti luvan kanssa) Samaritan’s Purselta.
Kuinka Patmos aina onnistuukin hankkimaan yhteistyökumppanikseen enemmän tai vähemmän kyseenalaisia puljuja?

Rahastahan nämä ”uudestisyntyneet” ovat valmiita tekemään mitä tahansa – ihan mitä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti