lauantai 6. huhtikuuta 2019

Yhteisöllisyys tarkoittaa sukupuolielinten käytön kyttäämistä


Kotimaa24:n pääkirjoitus ja muutama kyseisen julkaisun lukijabloggari ovat viime viikkoina kommentoineet seurakuntien yhteisöllisyyttä tai sen puutetta.

Aina kun kyse seurakunnista, niin yhteisöllisyyden prinsiippi on: Tarkkaile naapuriasi! Erityisesti tarkkaillaan sitä, mitä kukin seurakuntalainen mutta myös ulkopuolinen tekee sukupuolielimillään. Yhdessä sitten pöyristytään sukupuolielinten käytöstä.

Aina jaksaa hämmästyttää sekä huvittaa, että monet uskonnolliset yhteisöt ovat ylettömän kiinnostuneita siitä, kuka kiksauttaa ketä, missä asennossa ja missä tarkoituksessa. Tällaisten asioiden vatvominen onkin sitten sitä yhteisöllisyyttä. Ehkä asia koskee vain kaikkein fundamentalistisimpia uskonnollisia yhteisöjä, mutta ulkopuolisesta tarkkailijasta vaikuttaa sitä, että sukupuolielimet ja niiden käyttö vaivaavat kaikkia uskonnollisia yhteisöjä.

Ilmiö ei ole uusi. Uskonnollisilla yhteisöillä on vuosituhansien perinne naapurien tarkkailussa. Uskonnollisten yhteisöjen perinteeseen kuuluu myös uhriutuminen silloin kun heidän näkemyksiään pidetään koomisen taantumuksellisina.

Yhteisöllisyys tarkoittaa seurakuntien tapauksessa tiukkaa kontrollia, joka pyritään ulottamaan myös ei-jäseniin. Tällaista moralistista skenaariota jopa muutama eduskuntaan havitteleva ehdokas pitää ideaalinaan.

Puritaanisimpia naapurien tarkkailijoita voisi kehottaa naimaan enemmän mahdollisimman monen kumppanin kanssa. Ehkä sukupuolielinten aiheuttama ahdistus silloin helpottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti