keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Konservatiivien ahdinkoa on hauska seurata


Konservatiivien ahdinkoa on todella hauskaa seurata. Jos niin ahdistaa, olisi ehkä syytä tarkastella oman ajattelunsa perusteita.

Palstalla jos toisella konservatiiveiksi profiloituneet kommentaattorit tuntuvat kärsivän ilmastoahdistuksesta (paino ahdistuksella), vaikka he projisoivat mielellään oman ahdistuksensa maapallon ilmaston tilasta huolissaan olevien ahdistukseksi. Konservatiivien ilmastoahdistus onkin synonyymi ilmastodenialismille. Ilmastoahdistuksesta on tullut konservatiiveille eksistentiaalinen ahdistus.

Samat konservatiivit, erityisesti miehet, näyttävän ahdistuvan naisten, erityisesti vihreiden naisten, esiinmarssista yhteiskunnassa. On aivan mahtavaa, että nuo naiset lyövät luun kurkkuun konservatiivisille miehille. Konservatiivisille miehille naisten osallistuminen yhteiskunnallisiin asioihin on sekin ahdistavaa. Minusta on suunnattoman hauskaa, kun konservatiiviset miehet ahdistuvat ja vetävät herneen nenäänsä feministien kirjoittelusta.

Konservatiivinen ajattelu, ainakin sen uskonnollinen muoto, redusoituu aina sukuelimiin. Erityisesti seksuaalivähemmistöt ja heidän asemansa parantaminen tuntuvat ahdistavan konservatiiveja aivan suunnattomasti. Mitä he eivät suo itselleen, he eivät soisi muillekaan.

Listaa voisi jatkaa pitkäänkin, mutta todetaan nyt vain lyhyesti: muutos ahdistaa konservatiiveja niin paljon, että muutoksesta tulee uhka heidän olemassaololleen.

1 kommentti:

  1. Ateistien ahdinkoa on samoista syistä hauska seurata. On hauska huomata, että ateistit kompuroivat itse asioissa, joista syyttävät konservatiiveja, oman mielipiteen ehdottomuus, kapeakatseisuus, suvaitsemattomuus, eri tavalla ajattelevien halveksunta ja naurunalaiseksi tekeminen, yleinen ahdistuneisuus siitä, kun ei maa makaa, niinkuin itse haluaisitte.

    Ahdistuneisuus on mielestäni erityisesti ateistien ominaisuus. Ja negatiivisen ilmapiirin synnyttäminen. Hyvä esimerkki tästä oli, kun tv:ssä kerran oli haastattelussa vapaa-ajattelijoiden Petri Karisma ja piispa Teemu Laajasalo. Haastattelussa Teemu oli rennolla asenteella, iloinen ja valoisa, sen sijaan Petri Karisma oli synkkä, iloton ja ahdistuneen oloinen. Oli kurjissaan, siitä, että uskovaiset saa Suomessa olla ja toimia ja elää uskonnonvapaudessa. Enpä ole moista ahdaskatseisuutta tavannut uskovien keskuudessa koskaan mitä tapaa ateisteissa.

    VastaaPoista