maanantai 15. huhtikuuta 2019

Konservatiiveille takaiskuja eduskuntavaaleissa


Eduskuntavaalit on käyty ja jälkipelit alkaneet. Jo nyt voidaan sanoa, että konservatiivit kärsivät vaaleissa takaiskuja. Vasemmisto ja vihreät lisäsivät kannatustaan; ei paljon mutta kuitenkin.

Konservatiivit ovat uponneet syvään päätyyn niin syvälle, että syvän päädyn pohjasedimentissä on tällä hetkellä kuhinaa. Pitkästä aikaa Suomessa päästään ehkä tekemään liberaaleja uudistuksia, vaikka nuo syvän päädyn pohjasedimentin änkyrät nillittäisivät asiasta kuin asiasta.

En ole vielä nähnyt tarkempia analyyseja vaaleista, mutta veikkaanpa, että nuoret naiset varmistivat konservatiivien tappio. Mitä luin konservatiivien vaalilupauksia ja – tavoitteita, niin olisin yllättynyt, jos joku nuori nainen äänesti kaikkein taantumuksellisimpia ehdokkaita.

Tässä blogissa olen aika ajoin kommentoinut Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtajan Juha Ahvion aika häiriintyneitä kirjoituksia. Nyt kyllä Ahviolla otsasuonet ovat pullistuneet ratkeamispisteeseen. Ei auttanut hepun poliittiset vetoomukset; ei vaikka auktoriteeteiksi hankittiin Hegel ja Snellman, joiden jutut ovat oikeastaan pelkkää käsiterunoutta, eivätkä suinkaan varteenotettavaa poliittista filosofiaa. Ahvio tietenkin jätti mainitsematta, että kummatkin olivat aika skeptisiä järjestäytyneen uskonnon suhteen.

Aivan mahtavaa, että Suomessa punavihreä koalitio vahvistui, vaikka enemmistöä ei muodostunutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti