tiistai 23. huhtikuuta 2019

Kenttäpiispa Särkiön selväjärkinen hetki


Patavanhoilliseksi konservatiiviksi profiloitunut kenttäpiispa Pekka Särkiö yllätti uusimmassa Kotimaa24:n blogissaan otsikolla: Naiset, miehet ja polarisaatio.

Särkiö on aiemmin ollut patriarkaatin puolestapuhuja, mutta ei sentään niin jyrkkä kuin Patmoksen Juha Ahivo viimeaikaisissa kirjoituksissaan. Särkiö on joutunut hyväksymään sen, että sotilaspappeinakin on nykyään naisia. Patriarkaatin viimeinen linnake, puolustusvoimat, on murtunut.

Särkiön blogi on kommentaari Helsingin Sanomissa julkaistuun Anu Kantolan kolumniin. Kantolan havainnot siitä, että mm. sukupuoli on polarisoinut yhteiskuntapoliittiset kannat, näyttää uponneen myös Särkiöön. Pientä nikottelua Särkiön kirjoituksesta voi löytää, mutta periaatteessa Särkiö on Kantolan näkemysten kanssa samaa mieltä.

Vuoden 2019 eduskuntavaalit olivat naisten voittokulkua. Tämä tietenkin on närästänyt oikeimman laidan hörhöjä. Särkiö yllätti minut positiivisesti. Hän on hyväksynyt faktat, eikä syyllisty aiempaan kiukutteluun.

Pientä patriarkaalista asennetta Särkiö sentään viljelee, mutta joutuu myöntämään, että maailma ja Suomi siinä mukana ovat muuttuneet, eikä paluuta kuvitteelliseen kulta-aikaan ole, vaikka kuten Särkiökin mainitsee,  monet miehet haikailevat sellaisen perään.

Varsin selväjärkinen Särkiön kirjoitus löytyy tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti