tiistai 30. huhtikuuta 2019

Anti-semitismi ja Israelin valtio


Anti-semitismi on nostanut päätään Euroopassa ja aivan erityisesti Yhdysvalloissa.  Toisen maailmansodan jälkeisestä prinsiipistä ”ei koskaan enää!” on tullut ”niin pian kuin mahdollista!”. Ainakin Yhdysvalloissa tuon jälkimmäisen prinsiipin taakse asettuu republikaanipuolueeseen pesiytynyt kristillinen ääriaines. Euroopassa anti-semitismi näyttää olevan enemmän yksilöiden ”harrastus”.

Paradoksaalisesti amerikkalainen uskonnollisen oikeiston anti-semitiitit pitävät juutalaisia Jumalan valittuna kansana. Samanaikaisesti tuo sama joukko antaa kaiken tukensa Israelin valtion tekemisille aina sotarikoksista kolonialistiseen siirtokuntapolitiikkaan. Seurattuani pitkän tovin aiheeseen liittyvää argumentaatiota, niin minua hämmästyttää, että anti-semitiitit eivät kiinnitä mitään huomiota väitteidensä paradoksaalisuuteen.

Suomessa aika harvalukuiselta vaikuttava uskonnollinen oikeisto muutamissa kommenteissa vaikeroi juutalaisesta rahaeliitistä, mutta samalla on aivan amerikkalaisten linjalla, mitä tulee Israelin valtioon.

Israelin valtio tietenkin saa toiminnalleen kaiken tuen, koska heidän sortonsa kohteena on vielä vihatumpi väestöryhmä, muslimit ja palestiinalaiset.

Sitten kun joku muslimi julkaisee anti-semitistisen jutun, asiasta nousee hirveä haloo, mutta kun juutalainen murjaisee jotain palestiinalaisista, niin asia saa aplodit, vaikka aplodien antaja olisi muuten anti-semitiitti.

Tällainen tilanne juontaa tietenkin mysteeriuskontojen väitteisiin juuri tuon uskonnon harjoittajien erinomaisuudesta. Kun keittoon lisätään vuosisatoja kestänyt suurvaltojen siirtomaapolitiikka, niin ratkaisua ikävään tilanteeseen ei taida olla näköpiirissä.

Nykytilanteessa ei ole kenelläkään kivaa, kun hampaisiin asti aseistautuneet ihmiset ovat valmiita käyttämään aseitaan erilaisen etnisen alkuperän tai uskonnon omaavia vastaan. Tämä kai sitten tekee heistä aivan erityisen ”pyhiä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti