torstai 11. huhtikuuta 2019

Enbusken haaste


Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske heitti taannoin hassun haasteen. Hän kutsui uskovia käännyttämään hänet kristinuskoon. Enbuskella taitaa olla ketunhäntä kainalossa. Haastetut uskovat tarjoavat käännytysyrityksillään takuulla täysin mielipuolista materiaalia Enbusken tuleviin kirjoituksiin.

Yksi ensimmäisistä haasteeseen tarttuneista oli Kotimaa24:n bloggari Manu Ryösö.  Ryösön taustayhteisö on Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys. Se kertookin kaiken tarpeellisen hänen taantumuksellisesta vanhoillisuudestaan. Ryösön Enbuskea koskeva blogi ei kuitenkaan ole sitä mielipuolisinta propagandaa, vaikka aiemmissa blogeissaan Ryösö on osoittanut olevansa jotakuinkin kaikkea edistystä vastaan.

Aiheeseen tarttui myös toinen Kotimaan bloggari, kenttäpiispa Pekka Särkiö. Särkiökin on kunnostautunut taantumuksellisuudessaan erinomaisesti.

Ryösö ja Särkiö eivät noissa viimeisimmässä postauksissaan ole olleet sieltä pahimmasta päästä. Ehkä jossain tulevassa kirjoituksessaan Enbuske kertoo kaikkein hämärimmistä käännytysyrityksistä. Hienosti on moni ottanut Enbusken provokaation tosissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti