perjantai 8. huhtikuuta 2016

Patmoksen Leo Mellerin epäeettinen testamenttien kalastelu



Patmoksen taloustilanne taitaa olla huono tai todella pahasti huononemaan päin, koska Leo Meller kalastelee Patmoksen sivuilla testamentteja. Patmos osallistuu Hyvä Testamentti – kampanjaan, jonka ajatuksena kaiketi on pelkästään haalia testamentteja kunkin jäsenjärjestön talouden paikkaamiseen. Kun kyse on Patmoksesta, niin ainoa motiivi on Patmos Lähetyssäätiön edunsaajien henkilökohtaisen elintason ylläpitäminen ja edistäminen. Mitään hyväntekeväisyysmotiivia Patmoksen toiminnasta on vaikea löytää.

Meller maalailee visioita Jeesuksen pikaisesta paluusta, joten ihmisten olisi syytä tehdä testamentti juuri Patmoksen hyväksi. Mutta jos Jeesus palaa jo ihan tuossa tuokiossa, niin mihin Patmos tarvitsee testamenttien kalastelulla haalimiaan varoja? Tietenkin hyväntekeväisyyteen, mutta sekin on tietenkin turhaa, sillä jo minuutin päästä Jeesus tulee: tulee, tulee ihan varmasti koska Leo Meller niin sanoo. Leo Meller ei ole koskaan väärässä, eihän? Ei tietenkään, sillä Meller on omien sanojensa mukaan Jumalan voideltu ja Jumalan voideltuun ei saa koskea. Noinhan Meller väitti vuosia sitten kun hänen toimintaansa kritisoitiin.

Lopulta Meller pistää sanat Patmoksen talousjohtajan, Pekka Haapasaaren, suuhun kun ei enää enää itse kehtaa esittää pöyristyttäviä väitteitään:
Testamentti lähetystyölle on taivaallinen perintö jälkipolville.  Patmos Lähetyssäätiön sisällyttäminen testamenttiisi on iso päätös ja siksi haluamme, että ihmiselle jää päätöksestä varma olo ja hyvä mieli.  Yleishyödyllisenä järjestönä Patmos Lähetyssäätiön ei tarvitse maksaa veroa testamenttilahjoituksestasi.   Lahjasi tulee kokonaisuudessaan lähimmäisesi hyväksi.

Patmos siis osallistuu Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n toimintaan perustajajäsenenä sekä Hyvä Testamentti kampanjaan. Kaikki hälytyskellot soivat kun Patmoksen näkyvin hahmo on tuomittu talousrikollinen, Leo Meller.

Tästä ei ole kuin pari kuukakutta kun Uuden Suomen Puheenvuoro – palstalla esitettiin Patmoksen hieman kyseenalaista taloudenpitoa koskevaa kritiikkiä perustuen vuoden 2014 tilinpäätöstietoihin; niihin tietoihin, jotka olivat käytettävissä. Keskustelu levisi myös Suomi24:n sivuille.

Leo Mellerin aktivoitumisesta päätellen Patmoksen talous päätyi vuonna 2015 ihan kuralla. Muutama viikko sitten Meller itse myönsi Patmoksessa muhivan 300 000 euron vajeen.

Pelastavatko Patmoksen ystävät vielä kerran Patmoksen ja Patmoksen johtohenkilöiden talouden?

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/832/ei_ihmisenkaan_vahvistettua_testamenttia_voi_kukaan_kumota

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti