sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Bruce Springsteenin tiukka kannanotto LGBT-ryhmien syrjintää vastaan



Bruce Springsteen otti tiukasti kantaa North Carolinan LGBT- vähemmistöjä syrjivää lakia vastaan peruuttamalla keikkansa North Carolinassa. Springsteenille voi vain nostaa hattua kyseisen kannanoton ansiosta.

North Carolinassa hyväksyttiin jokin aika sitten laki, joka antaa mahdollisuuden syrjiä tiettyjä vähemmistöryhmiä uskonnollisin perustein ilman, että siitä joutuu juridiseen edesvastuuseen.

Springsteen itse sanoi, että tärkeämpää kuin yksi rock-show on taistelua niitä vastaan, jotka eivät voi sietää minkäänlaista edistystä ja ovat vielä valmiit pakottamaan muutkin edistyksenvastaisiin menettelytapoihin.

Springsteen ei ollut ainoa amerikkalainen julkisuuden henkilö, joka otti kantaa North Carolinan syrjinnän mahdollistavaa lakia vastaan. Entinen NBA-koripallotähti Charles Barkley esitti, että vuoden 2017 NBA:n tähdistöottelu siirrettäisiin pois North Carolinasta. Muutuma teatteritekijä on kieltänyt näytelmiensä esittämisen, jos esityksen taustalla on North Carolinasta oleva ryhmä.

Lisäksi lähes 100 yritystä on noussut vastustamaan North Carolinassa harjoitettavaa syrjintää. Mukana ovat Apple, Google, Twitter, Facebook, Wells Fargo, Citibank, Kellog Company, American Airlinen, Hilton jne.

Toivoisi Suomestakin löytyvän vastaavaa rohkeutta vastustaa tyypillisesti uskonnollisten piirien harjoittamaa syrjintää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti